زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
زمان پخت:۶۰ دقیقه
مواد لازم برای ۴ نفر:
برنج دانه بلند: ۴/۳ پیمانه (۱۵۰ گرم)
بادمجان بزرگ: ۲ عدد
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: یک عدد،کاملا ریز شود.
سیر: ۲ حبه، کاملا ریز شود.
گشنیز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل:یک قاشق چایخوری
فلفل دلمهای قرمز: یک عدد، کاملا ریز شود.
پودر فلفل قرمز تند: ۵/۱ قاشق چایخوری
پوست لیموی رنده شده: ۲ قاشق چایخوری
آب ۲ عدد لیموی تازه
ماست کم چرب: نصف پیمانه
نعنای خرد شده تازه: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۴/۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده تازه: ۵/۱ پیمانه
طرز تهیه:
فر را از قبل روی حرارت ۲۰۰
درجه سانتیگراد گرم کنید.
درون یک
قابلمه بزرگ، آ ب را جوشانده و برنج را درون آن به مدت ۱۵ دقیقه یا تا
زمانی که نرم شود بپزید سپس درون آبکش زیر آب سرد قرار دهید و بعد بگذارید
آب آن کاملا خارج شود.
با یک
چاقوی تیز، حدود یک سانتیمتر از گوشت بادمجان را درآورده و آنها را کاملا
ریز کنید.
روغن را
درون یک تابه روی حرارت متوسط گرم کرده و پیاز و فلفل دلمهای را در آن به
مدت ۵ دقیقه سرخ کنید.
سیر،
جعفری، زنجبیل، زردچوبه و پودر فلفل تند را به تابه اضافه کرده و حدود
۳۰ثانیه آنها را تفت دهید.
بادمجانهای
ریز شده را درون تابه اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانیکه نرم
شوند آنها را سرخ کرده و بپزید. تابه را از روی حرارت بردارید.
برنج،
جعفری، پوست لیمو و آب لیمو را به مخلوط بادمجان اضافه کرده و خوب با هم
مخلوط کنید.
بادمجانها
را درون سینی فر قرار داده و با قاشق درون آنها را از مخلوط درون تابه پر
کنید.
سینی را
درون فر به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که پوست بادمجانها نرم شده و مواد
درون آنها طلایی رنگ شوند، حرارت دهید.
نعنا را با ماست مخلوط کرده و به عنوان سس همراه با غذا میل کنید.
منبع : نازخاتون